Sigma Industry

Kvalificerade ingenjörstjänster för industrin

Driven Supplier Quality Engineer / Kvalitetsingenjör

Lund SigmaGroup_Diamant_mLogo

Sigma Industry South AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Skulle du vilja utvecklas i denna miljö?

Nu söker vi dig som vill som vill jobba som Supplier Quality Engineer / Kvalitetsingenjör och bli en del av ett vinnande lag.

 

Vad kan vi erbjuda dig

Hos oss jobbar du på konsultuppdrag hos våra kunder som alla är utvecklingsintensiva företag inom många olika intressanta och spännande branscher. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån för att nivån ska bli så utvecklande och rolig som möjligt. Omkring dig kommer du ha duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar där gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som skapar trivsel.

 

Erfarenhet och kompetens

Vi söker efter personer som har erfarenhet av att jobba i utvecklingsprojekt med ansvar för att säkerställa produktens övergripande kvalitet från prototyp till industrialisering och slutligen serietillverkning. Projekten du varit involverad i är komplexa produktprojekt innehållande mekanik, el- och automation, elektronik mm. och du är van att arbeta mot både intern produktion och externa leverantörer. Även personer som har erfarenhet av arbete med kvalitetssäkring i producerande verksamheter kan vara av intresse.

Erfarenhetsmässigt har du goda kunskaper om tillverkningsmetoder, produktionsflöden, kvalitetssäkring och processer samt har ritningsförståelse och grundläggande konstruktionskunskap. Du har god kunskap om moderna produktionsfilosofier och erfarenhet av bl.a. PPAP, DFM, DFA, FMEA, rotorsaksanalys, LEAN mm.

Vi söker i första hand dig som har 3-10 års arbetslivserfarenhet och som har en relevant ingenjörsutbildning på Master- alternativt Bachelor-nivå. Goda kunskaper i både svenska och engelska krävs i såväl tal som skrift. Resor till produktionssiter och leverantörer är en del av vardagen.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera exempelvis:

  • Leverantörsutvärderingar och val av leverantörer
  • Bygga upp, utveckla och vårda leverantörsrelationer med avseende på produktkvalitet
  • Arbeta proaktivt med quality assurance aktiviteter inom intern produktion och hos leverantörer
  • Planera och utföra leverantörsaudits
  • Hantera claims inkluderat identifiering av corrective-actions och uppföljning
  • KPI:er för produktkvalitet – övervakning, rotorsaksanalyser, corrective actions och uppföljning
  • Ta fram nya och förbättra befintliga kvalitetsprocesser
  • Tillsammans med R&D, sourcing och produktionsteam ta fram kvalitetsspecifikationer för utvecklingsprojekt

Personlighet

Du är positiv, engagerad och har hög social kompetens samt är lyhörd för kundens/projektets behov och kan snabbt anpassa dig till olika företagskulturer. Som person drivs du av utmaningar, är en god problemlösare, har ett starkt fokus på det du gör och är resultatdriven. Du tycker om att knyta nya kontakter och motiveras av självständigt arbete i team med andra.

 

Ansökan och kontakt

Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Andreas Nilsson, på telefon

0703-89 77 67.

Din ansökan mejlar du till career.industrysouth@sigma.se. Då vi har ett löpande urval till tjänsten är det viktigt att du skickar din ansökan så fort som möjligt för att öka dina chanser att komma med i urvalsprocessen, dock senast den 2017-04-30.

Välkommen med din ansökan!

Sigma är ett ledande konsultföretag som arbetar för att öka sina kunders konkurrenskraft. För att nå dit kombinerar vi vårt tekniska know-how med ett brinnande intresse för att ständigt utveckla bättre lösningar. Vi är 2900 medarbetare i elva länder. Sigma ägs av Danir AB, familjen Dan Olofssons holdingbolag.

Kontakt

Sigma Industry East North AB
Telefon: 0705-41 81 77
Sigma Industry West AB
Telefon: 0733-53 43 00
Sigma Industry South AB
Telefon: 0767-64 91 05

Sigmakoncernen